LDPE recyclen

LDPE is uitstekend om te recyclen. Doordat het LDPE-kunststof voornamelijk bestaat uit olie materiaal is het ideaal om te herbruiken. Het team van Ecotoul in Doetichem helpt u hier graag bij door het LPDE eerst bij u op te halen. Daarna sorteren wij het LDPE-kunststof en maken het klaar om te recyclen. Hierdoor blijft er een schoon product over dat opnieuw gebruikt kan worden in de kunststofindustrie.  

LDPE-kunststof recyclen

LDPE staat voor Low Density Polyetheen, oftewel lagedichtheidpolyetheen. Het materiaal is vrij zacht en taai en is gemaakt van polyetheen. Ongeveer 75% van het gefabriceerde polyetheen is van het LDPE-type. De rest wordt gebruikt voor HDPE-kunststof, de harde variant.

Welke producten bevatten LDPE?

Het LDPE-kunststof heeft veel positieve kenmerken waardoor het ook voor veel toepassingen wordt gebruikt en het goed te recyclen is. LDPE is waterafstotend en een goede isolator. Daarnaast is het bestendig tegen zuren en beschikt het materiaal over een goede slagvastheid. Hierdoor wordt deze kunststof veel gebruik in de landbouw en in verpakkingsmaterialen van levensmiddelen.

LDPE-kunststof scheiden bij de bron

Het scheiden van LDPE van de rest van uw afval is ecologisch verantwoord. Ook draagt het bij aan het verlagen van uw afvalkosten. Wanneer dit product gescheiden wordt, is LDPE-kunststof daarna goed te recyclen. LDPE folie is erg volumineus, hierdoor is het bewaren en vervoeren van LDPE erg kostbaar. Als specialist op het gebied van recycling leveren wij geschikte containers en folierekken om dit materiaal in op te slaan. Hierdoor bespaart u ruimte en kosten.

Lagedichtheidpolyetheen

Ons LDPE recyclingproces

Opslag

Wij zorgen voor geschikte containers op uw locatie die het scheiden van afval eenvoudig maken.

Transport

Wij halen uw LDPE-kunststof op wanneer het u uitkomt zodat u nooit met te veel afval zit.

recyclen

Wij zorgen ervoor dat het LDPE-kunststof op een verantwoorde manier wordt verwerkt door dit te recyclen.

Wist je dat
Afval scheiden aan de bron zorgt voor lagere afvalkosten
Uw bedrijf kan bijdragen aan een duurzaam grondstoffen beheer
Het scheiden van LDPE kunststof zowel ecologisch als economisch voordelig is

Schakel ons in om uw LDPE een nieuwe kans te geven

Het recyclen van LDPE-kunststof zorgt ervoor dat er minder nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Het proces van afval tot product wordt hierdoor gestimuleerd. Wij halen het LDPE-kunststof bij u op locatie op en sorteren dit om het te recyclen. Schakel ons direct in door contact met ons op te nemen. Door te recyclen draagt u bij aan een betere toekomst met meer aandacht voor het milieu.

+31 (0)6 22 33 64 17

Wilt u direct persoonlijk geholpen worden? Neem dan telefonisch contact met ons op.

info@ecotoul.eu

Stel uw vraag per mail en wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

WhatsApp ons

Per chat kunnen we u snel helpen met uw vragen over afvalmanagement.