HDPE recyclen

HDPE-kunststof leent zich ideaal voor recyclen. Het materiaal is eenvoudig en veilig om te smelten tot nieuwe producten. Doordat HDPE bestaat uit koolstof en waterstof ontstaat er bij een eventuele verbranding geen schadelijke stoffen. Hoewel HDPE vaak bij het restafval terechtkomt, is het toch lonend om deze plasticsoort te scheiden van ander afval. Het team van Ecotoul in Doetinchem helpt u hier graag mee.

Wanneer wij de HDPE-kunststof bij u hebben opgehaald, sorteren wij het om het hierna te laten recyclen. Hierdoor blijft er een schoon product over dat hergebruikt kan worden door de kunststofindustrie.

HDPE-kunststof recyclen

HDPE Staat voor High Density Polyetheen, of hogedichtheidpolyetheen. Ongeveer 25% van het gefabriceerde polyetheen is van het HDPE-type. De rest wordt gebruikt voor het LDPE-kunststof, de zachte variant van deze plasticsoort. HDPE is te herkennen aan het recycle logo met het cijfer twee erin.

Welke producten bevatten HDPE?

HDPE is een sterke en ondoorzichtige, waterafstotende plasticsoort die terug te vinden is in containers. Een goed voorbeeld hiervan zijn flessen, emmers en vaten. Doordat deze plasticsoort erg stevig is, wordt het ook gebruikt voor plastic pallets en kratten. Een ander voordeel van HDPE is dat het lang meegaat. Dit maakt de plasticsoort ook ideaal voor speelgoed en onderdelen van auto’s.

HDPE is niet alleen terug te vinden als hard materiaal, maar wordt ook vaak gebruik in producten zoals vuilniszakken en plastic tasjes.

HDPE-kunststof scheiden aan de bron

Scheiden begint bij u! Het scheiden van HDPE-kunststof van de rest van uw afval is ecologisch verantwoord en draagt bij aan het verlagen van uw afvalkosten. Wanneer dit product goed gescheiden wordt, is HDPE-kunststof een duurzaam product dat goed te recyclen is.

Hogedichtheidpolyetheen

Ons HDPE recyclingproces

Opslag

Wij zorgen voor geschikte containers op uw locatie die het scheiden van afval eenvoudig maakt.

Transport

Wij halen uw HDPE-kunststof op wanneer het u uitkomt zodat u nooit met te veel afval zit.

recyclen

Van afval tot product, wij zorgen ervoor dat het HDPE-kunststof op een verantwoorde manier verwerkt wordt door het te recyclen.

Wist je dat
Afval scheiden aan de bron zorgt voor lagere afvalkosten
Uw bedrijf kan bijdragen aan een duurzaam grondstoffen beheer
Het scheiden van HDPE kunststof zowel ecologisch als economisch voordelig is

Schakel ons in om uw HDPE een tweede kans te geven

Uw HDPE-kunststof recyclen doet u met hulp van ons. Wij halen HDPE bij u op locatie op en sorteren dit daarna om het te gaan recyclen. Door het HDPE-kunststof te recyclen krijgt het een tweede kans in de kunststofindustrie. Schakel ons direct in door contact met ons op te nemen. Zo zorgen we samen voor een duurzame toekomst door te recyclen.

+31 (0)6 22 33 64 17

Wilt u direct persoonlijk geholpen worden? Neem dan telefonisch contact met ons op.

info@ecotoul.eu

Stel uw vraag per mail en wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

WhatsApp ons

Per chat kunnen we u snel helpen met uw vragen over afvalmanagement.