LDPE recyclen Emmen

Lagedichtheidpolyetheen

LDPE staat voor Low Density Polyetheen, of Lage Dichtheid Polyetheen. Het materiaal is vrij zacht en taai en is gemaakt van polyetheen. Ongeveer 75% van het gefabriceerde polyetheen is van het LDPE-type. De rest wordt gebruikt voor HDPE, de harde variant.

LDPE kunststof recyclen

De grondstof LDPE is uitstekend om te hergebruiken. Doordat de LDPE voornamelijk bestaat uit olie materiaal is dit ideaal voor recycling. Wanneer wij de LDPE bij u hebben opgehaald in Emmen, sorteren wij de kunststoffen en maken het klaar voor het recycle proces. Hierdoor blijft er een schoon product over dat hergebruikt kan worden door de kunststofindustrie.

Welke producten bevatten LDPE?

LDPE folie heeft veel positieve kenmerken waardoor het ook voor veel toepassingen wordt gebruikt. LDPE is water afstotend en een goede isolator, daarnaast is het bestendig tegen zuren en beschikt het materiaal over een goede slagvastheid. Hierdoor word deze kunststof veel gebruik in landbouw en verpakkingsmaterialen van levensmiddelen. 

LDPE kunststof scheiden aan de bron

Scheiden begint bij U! Het scheiden van LDPE plastic van de rest van uw afval is ecologisch verantwoord en zal bijdragen aan het verlagen van uw afvalkosten. Wanneer dit product goed gescheiden wordt is LDPE een duurzaam en goed recyclebaar product.

LDPE folie is erg volumineus, hierdoor is het bewaren en vervoeren van deze folie erg kostbaar. Ecotoul levert geschikte container en folierekken om dit materiaal op te slaan. Hierdoor bespaart u ruimte en kosten.

Steeds meer bedrijven in Emmen beginnen met scheiden van kunststoffen. Wilt u hier ok graag deel van uitmaken en kosten besparen? Neem dan contact op met onze waste management expert.

Lagedichtheidpolyetheen

Onze LDPE recycling proces Emmen

Opslag

Wij zorgen voor geschikte containers op uw locatie in Emmen, die het scheiden van afval eenvoudig maken.

Transport

Wij halen uw LDPE kunststof in Emmen op wanneer het u uit komt, zodat u nooit met teveel afval zit.

recyclen

Wij zorgen ervoor, dat het plastic op een verantwoorde manier verwerkt wordt.

Wist je dat
Afval scheiden aan de bron zorgt voor lagere afvalkosten
Uw bedrijf kan bijdragen aan een duurzaam grondstoffen beheer
Het scheiden van LDPE kunststof zowel ecologisch als economisch voordelig is

Liever direct contact?

+31 (0)6 22 33 64 17

Wilt u direct persoonlijk geholpen worden? Neem dan telefonisch contact met ons op.

info@ecotoul.eu

Stel uw vraag per mail en wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

WhatsApp ons

Per chat kunnen we u snel helpen met uw vragen over afvalmanagement.