HDPE recyclen Heerenveen

Hogedichtheidpolyetheen

HDPE Staat voor High Density Polyetheen, of Hoge Dichtheid Polyetheen. Ongeveer 25% van het gefabriceerde polyetheen is van het HDPE-type. De rest wordt  wordt gebruikt voor LDPE, de zachte variant van dit plasticsoort.

Hoewel veel mensen gelijk denken aan de harde vorm van HDPE, wordt HDPE ook vaak voor andere toepassingen gebruikt zoals plastic tassen en vuilniszakken. 

HDPE is te herkennen aan het recycle logo met het cijfer 2 er in.

HDPE kunststof recyclen Heerenveen

HDPE leent zich ideaal voor recyclen. Het materiaal is eenvoudig en veilig om te smelten tot nieuwe producten. Door dat HDPE bestaat uit koolstof en waterstof zal het bij eventuele verbranding geen schadelijke stoffen ontstaan. Hoewel hierdoor HDPE vaak bij de rest afval terecht komt is het toch lonend om deze plastic soort te scheiden van ander afval.

Wanneer wij de HDPE bij u hebben opgehaald in Heerenveen, sorteren wij de kunststoffen en maken het klaar voor het recycle proces. Hierdoor blijft er een schoon product over dat hergebruikt kan worden door de kunststofindustrie.

Welke producten bevatten HDPE?

Doordat HDPE een ster en ondoorzichtig waterafstotend plasticsoort is, kun je dit terug vinden in containers. Een goed voorbeeld hiervan zijn flessen, emmers, en vaten. Doordat deze plasticsoort erg stevig is wordt dit ook gebruik voor plastic pallets en kratten. Een ander voordeel van HDPE is dat het lang mee gaat, dit maakt deze plastic soort ook ideaal voor speelgoed en onderdelen van auto’s. 

HDPE is niet alleen terug te vinden als hard materiaal maar wordt ook vaak gebruik in producten zoals vuilniszakken en plastic tasjes. 

HDPE kunststof scheiden aan de bron

Scheiden begint bij U! Het scheiden van HDPE plastic van de rest van uw afval is ecologisch verantwoord en zal bijdragen aan het verlagen van uw afvalkosten. Wanneer dit product goed gescheiden wordt is HDPE een duurzaam en goed recyclebaar product.

Steeds meer bedrijven in Heerenveen beginnen met scheiden van kunststoffen. Wilt u hier ok graag deel van uitmaken en kosten besparen? Neem dan contact op met onze waste management expert.

Hogedichtheidpolyetheen

Onze HDPE recycling proces Heerenveen

Opslag

Wij zorgen voor geschikte containers op uw locatie in Heerenveen, die het scheiden van afval eenvoudig maken.

Transport

Wij halen uw HDPE kunststof in Heerenveen op wanneer het u uit komt, zodat u nooit met teveel afval zit.

recyclen

Wij zorgen ervoor, dat het plastic op een verantwoorde manier verwerkt wordt.

Wist je dat
Afval scheiden aan de bron zorgt voor lagere afvalkosten
Uw bedrijf kan bijdragen aan een duurzaam grondstoffen beheer
Het scheiden van HDPE kunststof zowel ecologisch als economisch voordelig is

Liever direct contact?

+31 (0)6 22 33 64 17

Wilt u direct persoonlijk geholpen worden? Neem dan telefonisch contact met ons op.

info@ecotoul.eu

Stel uw vraag per mail en wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

WhatsApp ons

Per chat kunnen we u snel helpen met uw vragen over afvalmanagement.